Geschiedenis

September 1985

In de legendarische studentenkroeg “Montmartre College” lopen Jef en Pat elkaar tegen het lijf. Meerdere pinten later staat het vast: dit wordt een vriendschap voor het leven.

Januari 1997

Tussen pot en pint besluit Jef samen met een heleboel maten om deel te nemen aan de Bornemse dodentocht. Voor niet-ingewijden, de dodentocht is 100 kilometer wandelen binnen de 24 uur met bijkomende hinderpalen zoals de passage van brouwerijen zoals Duvel en Palm.

2 Jaar later, na veel gezaag van Jef, trekt Pat zijn stoute schoenen aan en neemt deel aan de dodentocht.

Dodentocht 2005

Jef en Pat tijdens de Dodentocht

Jef en Pat doen een grote benefietactie en organiseren een T-shirtverkoop. Er wordt naar een geschikte naam gezocht voor dit project en “Vossen met de Meynen” is geboren !!! De benefiet is een groot succes en brengt enkele honderden euro’s op.

Dodentocht 2008

Vossen met de Meynen steunen opnieuw een goed doel: Bikers for Maarten. Deze organisatie zamelt geld in voor het onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Hiervoor heeft Vossen met de Meynen een zeer lekkere actie uitgewerkt. We lanceren sindsdien het Vossen met de Meynen- bier!!

Vossen met de Meynen Blond

2008 ligt al even achter ons en de bierverkoop is een schot in de roos. Dankzij brouwerij Het Anker hebben wij vele jaren “Vossen met de Meynen Blond” kunnen verkopen waarvoor onze oprechte dank. Toch blijven Vossen en Jef op zoek gaan naar een partner om een uniek Vossen met de Meynen bier op de markt te brengen. Na een lange zoektocht hebben we eindelijk een brouwerij gevonden die ons “Vossen met de Meynen” bier kan brouwen, nl brouwerij “Anders” in Halen.

Soixante Neuf en VanAcht: 2 unieke bieren

In december 2012 ontwikkelde wij samen met brouwerij “Anders” de recepten voor onze 2 nieuwe, unieke bieren. In februari 2013 werden onze bieren gebrouwen en kon iedereen kennis(s)maken met onze nieuwe bieren : “Vossen met de Meynen Soixante Neuf” en “Vossen met de Meynen VanAcht”. Sindsdien schitteren deze 2 bieren aan het Belgisch bierfirmanent.

In het voorjaar van 2013 wordt de vzw Vossen met de Meynen boven de doopvont gehouden. De doelstelling van onze vzw is het in stand houden van de rijke, Belgische biercultuur. Wij engageren ons om goede doelen te ondersteunen, hoofdzakelijk het onderzoek naar de spierziekte van Duchenne.

Samenwerking met Prik & Tik

Prik & Tik is ons project erg genegen en besluit onze bieren in hun rijk gestoffeerde gamma op te nemen. Deze samenwerking resulteert in een enorme boost van de verkoop van onze bieren. Ook onze naambekendheid groeit explosief, dankzij onze samenwerking kan je immers bijna in heel Vlaanderen Vossen met de Meynen bieren kopen in de plaatselijke Prik & Tik drankshop.

Six O Six en The Beast

Onze doelstelling van onze vzw ligt ons nauw aan het hart en het inspireerde ons om in het voorjaar van 2015 twee nieuwe, unieke bieren te lanceren. Het brainstormen naar geschikte namen resulteerde in 2 schitterende namen : Six O Six (606) en The Beast (666).

Onze Beast staat volledig in het teken van het cijfer 6. Zo is het alcoholgehalte van dit blond, bittere bier 6,66°, het heeft een bitterheid van 66 IBU’s. Tijdens het koken werden er 6 hopgiften aan toegevoegd en er werden 6 verschillende mouten in verwerkt.

Onze Six O Six is een donker bier met een alcoholgehalte van 6,06°. Als je de beginletters van dit bier samenzet krijg je SOS en dat is precies wat wij willen bereiken : een SOS signaal sturen naar de buitenwereld om samen met ons de strijd aan te gaan tegen de ziekte van Duchenne.

Presentatie van de nieuwe bieren met Jeroen Meus

De voorstelling van deze 2 nieuwe bieren vond plaats in een van de meest legendarische Leuvense kroegen : De Libertad. Als peter van het Rondoufonds kon Jeroen Meus uiteraard niet ontbreken.

Jubileumjaar 2018 : 10 jaar Vossen met de Meynen bieren en 5 jaar VMDM vzw

Ons jubileumjaar kan natuurlijk niet zonder een nieuw bier, deze keer iets waar wij al lang van droomden, een tripel bier. Over de naam moesten wij niet lang nadenken ; TripleX. Met de X verwijzend naar het Romeinse cijfer 10 en zo hebben wij een link met ons 10-jarig bestaan.

Om onze bieren eens van een andere kant te laten zien en ons jubileumjaar 2018 op een mooie wijze af te sluiten, hebben wij een schitterende kookkalender samengesteld. Deze kookkalender, waaraan meerdere sterrenchefs hun samenwerking aan verleenden, heeft per maand 2 recepten met als ingrediënt een van onze bieren of cava.

Laat ons samen klinken op een smaakvolle toekomst !